kontakt@femireform.se 0768535782 Kungsgatan 111 Vån 2 Kungshörnet. Klövern, 75318 Uppsala
Alla frågor och svar

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR

Femilift FAQ

 • Du som önskar vaginal tightening/försnävning– Du som har ansträngningsinkontinens och urinläckage symptom– Du som upplever torrhet i de vaginala slemhinnorna– Du med minskad känslighet och som önskar en förbättring av den sexuella hälsan och samlivet Behandlingen fungerar egentligen för alla kvinnor upp till 65 år. anledningen till att vi helst inte behandlar äldre än så har med kollagenproduktionen att göra. Är man äldre har man inte så mycket kollagen att stimulera och då blir effekten inte tillfredställande.

  Läs mer här

 • En stavformad laserdiod förs in i slidan, ca 6-8 cm (individuellt). Väl inne i Slidan roteras staven 360 grader samtidigt som den sakta dras ut. Under förloppet görs mikroskopiska hål som under läkningsprocessen stimulerar nyproduktion av både kollagen och elastin som stärker slemhinnan.

  OBS. Laserdiodstaven bekläs med en steril engångsbrukshylsa som byts och slängs efter varje patients behandling.

   

 • Under behandlingen så värms slemhinnan i vaginan och med CO2 (fraktionerad) laser görs små mikroskopiska hål, vilket under läkningsprocessen stimulerar kroppens egna kollagen- och elastinproduktion. Samtidigt stimuleras blodcirkulationen i det behandlade området. Detta gör att området blir mer spänstigt och fast och på så sätt ger ökad känslighet

 • Ja. Metoden är European CE Mark godkänd, och FDA godkänd

  FemiLift är en säker, enkel och effektiv metod med omedelbara resultat

   

 • – Gravida & ammande kvinnor
  – Du som har en pågående infektion
  – Du med Pacemaker eller annan apparat som störs av Radiofrekvens
  – Om du har en sexuell överförbar sjukdom
  – Nyopererade vaginalt
  – Pågående menstruation (Menstruation är i sig inte en kontraindikation, men vi rekommenderar inte att man gör en behandling när man har som mest blödning)

   

 • Nästan alla kvinnor känner stor förbättring redan efter 2-3 behandlingar.

 • Behandling utan narkos/lugnande med minimal återhämtning. Känns mer behagligt än att lämna cellprov. Det kan känns lite varmt i slidan under behandlingen.

 • Ja, det finns massor av studier som stärker positiva förändringar efter genomförd behandling med FemiLift, se under fliken forskningsstudier.

 • Nej, med de inställningar som finna på Femilifts laserapparat är det omöjligt att orsaka en brännskada. Finns många forskningsstudier som bekräftar detta. Man har heller inte sätt några andra biverkningar.